Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πουθενα δεν χρωσταμε!

Μπορεί να σας φανεί περίεργη αυτή η τοποθέτηση αλλά αξίζει να την ψάξετε την δουλειά.
Από το 1927 επιτρέπεται στις τράπεζες να κόβουν χρήμα χωρίς απολύτως κανένα αντίκρισμα. Στην ουσία η FED -ο κεντρικός τραπεζίτης κάθε χώρας -απλά τυπώνει χαρτί. Η αξία αυτού του χαρτιού; Μόνο η θερμική ενέργεια που απελευθερώνει όταν το κάψεις. Δέν υπάρχει απολύτως κανένα αντίκρισμα σε χρυσό ή κάτι άλλο.

Τότε γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά και δεν διαγράφουμε όλα τα χρέη όλων να τελειώνουμε;

Γιατί το "χρήμα" έχει υποκαταστήσει τον στρατό. Εγινε ένα μέσο πίεσης για να χειραγωγούνται οι λαοί. Και μέσα από αυτή την χειραγώγηση κάποιο μπορούν και ζουν καλύτερα -Αμερικάνοι, Άγγλοι, Γερμανοί και οι δορυφόροι ασπίδες τους ενω όλοι οι υπόλοιποι να λιμοκτονών. Μάλιστα το μακρύ χέρι τους είναι τα ΜΜΕ. Το λάθος είναι δικό μας απλά γιατί πιστέψαμε στο χρήμα, και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρήμα.

Η προσπάθεια που κάνουν είναι καταδικασμένη να αποτύχει γιατί πάντα τελικά κέρδιζε ο λαός. Φυσικά θα υπάρξουν απώλειες, αλλά πάντα έτσι ήταν η ιστορία από τότε που υπάρχει ιστορική καταγραφή της ιστορίας του Homo Sapiens. Όσο και να φαίνεται περίεργο μόνο με ψυχραιμία, καθαρή σκέψη αλλά και δυναμισμό αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση, και όχι με φόβο και υποταγή. "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα' ναι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: