Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Χοληστερινη: Ενας -ακομα- μυθος;!


Χοληστερίνη. Μια λέξη, που στους περισσότερους είναι συνδεδεμένη με την καρδιοπάθεια και τα εγκεφαλικά . Σχεδόν όλοι θεωρείτε τη χοληστερίνη ως κάτι κακό, που θα πρέπει να τη μειώσετε με ειδική δίαιτα χαμηλή σε λίπη και χοληστερίνη και αν... η δίαιτα δεν είναι αρκετή, η φαρμακευτική αγωγή θεωρείται απαραίτητη. Αν μια εταιρεία τροφίμων παρασκευάσει ένα τρόφιμο χαμηλό σε λιπαρά, όλοι θα σπεύσετε να το αγοράσετε διότι την ίδια στιγμή η τηλεόραση και τα άλλα Μ.Μ.Ε. κατακλύζονται από διαφημίσεις τέτοιων προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά !
 Έτσι, αγοράζετε τυρί, γάλα και γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά και αποφεύγετε τα...κανονικά σε λιπαρά τυριά, το πλήρες γάλα και γιαούρτι, με τα οποία επί χιλιετίες οι άνθρωποι τρέφονταν. Αποφεύγετε, επίσης, να τρώτε αυγά και γαρίδες καθώς και άλλες τροφές πλούσιες σε χοληστερίνη, διότι πιστεύετε, ότι θα αυξήσουν τη χοληστερίνη στο αίμα σας. 
 Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν μαθαίνατε ότι πάμπολλες Πανεπιστημιακές μελέτες αποδεικνύουν, ότι η υψηλή χοληστερίνη ΔΕΝ προκαλεί καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά, αντιθέτως, είναι ευεργετική και προστατεύει τον οργανισμό;! Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι, οι διαφημιζόμενες τροφές και τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης είναι αυτά, που προξενούν πολλές και τεράστιες βλάβες;!! 
 Τι θα λέγατε, τέλος, αν μαθαίνατε, ότι από τη θεωρία τής χοληστερίνης κερδισμένες βγαίνουν οι εταιρείες τροφίμων και οι φαρμακευτικές εταιρείες; Διότι, νέα «θαυματουργά» φάρμακα έχουν ανακαλυφθεί, τα οποία ρίχνουν τη χοληστερίνη, οι στατίνες, από τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρείες κερδίζουν πολλά εκατομμύρια διότι ο.....μισός πλάνήτης λαμβάνει στατίνες, οι οποίες έφτασαν να χορηγούνται σε τέτοια έκταση , σαν να είναι συμπληρώματα διατροφής !!!. 

Αυτά, από το βιβλίο του διατροφολόγου Μάριου Δημόπουλου,

Δεν υπάρχουν σχόλια: