Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοι 1000e η τιποτα!!

Στη χώρα μας από 1 Οκτώβρη θα εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν καθαρά περί των 1000 ευρώ. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα, λίγο πάνω – λίγο κάτω ίδια τα χρήματα, ανάλογα με τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου. Για πολλούς υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα φαινομενικά στα χαρτιά παίρνουν την κατώτατη προβλεπόμενη αμοιβή, με υψηλότερο συμφωνημένο μισθό (στα μαύρα) ύστερα από απαιτήσεις των εργοδοτών.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι στη χώρα μας που παίρνουν συντάξεις 1500, 2000, 2500 και 3000 ευρώ.
Δεν είναι ΤΡΕΛΟ μια χώρα με μηδενική ανάπτυξη να κόβει τους μισθούς στους νέους ανθρώπους, τους ανθρώπους που παράγουν και να ακριβοπληρώνει ανθρώπους που κάθονται και δε παράγουν;
Δεν έχω τίποτα με τους συνταξιούχους, ομως δεν θα έπρεπε και εκεί να μπει ένα πλαφόν για όλους και να δίνονται τα χρήματα σε όσους δουλεύουν και βοηθούν τη χώρα να ορθοποδήσει.
Εξάλλου οι συνταξιούχοι ευθύνονται σε μεγαλύτερο μέρος για την κατάντια της χώρας, αν συμφωνήσουμε με τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, και ως εκ τούτου θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερο το τίμημα του χρέους.
Ένας 18χρονος σήμερα δε φταίει σε τίποτα για τα χρέη, δε ψήφισε καμία παράταξη ποτέ, δεν είχε ρουσφετολογικές συναλλαγές με κανέναν, δε φταίει σε τίποτα.
Όχι άλλες απολύσεις νέων ανθρώποων.
Μη στερείται το μέλλον από τους νέους ανθρώπους…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μη γινει
αφου τα νηματα τα κινουν οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ !!